Vi skulle meget tidligt op, da vi allerede skulle køre fra hotellet kl. 4.30

Da vi ankom til “havnen” som bare var en skrænt ned til floden, var vi de første der var kommet. Man skulle boarde kl. 5 og båden skulle sejle kl. 5.30.

Tror Aura faldt i søvn inden båden sejlede.

Da solen stod op, havde vi den smukkeste solopgang.

Vi skulle sejle i ca. 10 timer på floden til Mandalay. Hvis vi havde taget bussen, ville det have taget 5 timer. Vi synes bare det kunne være sjovt også at prøve at sejle en dag på floden og selvom det var mange timer, gik tiden fint. Som det ses, var der ikke meget luksus ombord, men det gjorde nu ikke så meget.
Noget af tiden gik bl.a. med at få lavet opdatering til rejsebloggen

Her kom vi forbi en båd med en ko ombord

Sabine synes ikke hun har fået sol nok på ferien, så hun lagde sig hurtigt klar da solen tittede frem. Andre på båden frøs stadig og sad med cowboybukser, hætter og tæpper på.

Der blev også sovet lidt…..ved ikke hvor meget effekt nakkepuden har her smiley

Da vi var nået ca. halvvejs, mødte vi søsterskibet som sejlede fra Mandalay til Bagan.

Her blev noget af tiden brugt på at kigge på livet på floden og langs bredden.

Og her er vi netop ankommet til Mandalay

Det hotel vi boede på, havde en meget populær Skybar…..ja, den lå på 3. sal. Men der var dog en flot udsigt alligevel. Husene her i Mandalay er ikke så høje.

Dagen efter vores ankomst skulle vi være turister i Mandalay og omegn og havde hyret en vogn til at køre os rundt hele dagen. På vores vej, så vi denne knallert…..tror aldrig jeg har set så meget på en knallert før.

Vi startede med at køre lidt syd for byen, for at se verdens længste træbro. U Bein Bridge, som den hedder, er ca. 1,2 km lang og er noget over 100 år.

Der var også et par lækre sild på broen smiley

Det blev også lige tid til et selfie

Men det gjorde munkene også, som vi så et par stykker af på broen

Bagefter skulle vi videre til en pagode, men undervejs synes vores chauffør, at vi skulle se en skole. Her taler vi med en af de 3000 elever der går og bor på skolen. De fleste er munke, mens de går der og kommer fra flere forskellige egne af Burma.

Her bliver der spillet fodbold i frikvarteret

Og ja, der bliver også vist Cartoon Network i skolegården…..som var meget populær.

Her er vi ankommet til U Min Thonze Pagoda, hvor der var placeret 45 buddhaer i en form for grotte

Der var selvfølgelig også en stupa på toppen.

Her er vi på vej tilbage til byen og så denne cykel. Der er ellers flest knallerter i byen og her er stort set ikke trafiklys, men trafikken flyder fint og her er ingen bilkøer, som i Yangon.

Da vi kom forbi vores hotel valgte vi at lave et stop der og spise frokost og en time efter fortsatte vi vores tur til Kuthoday Pagoda

Meget flot, men det specielle her var, at der rundt om pagoden var en masse små huse…

og i hvert hus, var der en sten (side af en bog), hvor hver egn i Burma har skrevet en historie.

Så det siges, at ved denne pagoda, er verdens største bog.

Aura har sagt nej til at blive fotograferes med rigtig mange, men disse smukke kvinder ville hun rigtig gerne fotograferes sammen med.

Sidste stop på dagens tur var til Royal Palace. Faktisk bor vi lige ved siden af porten til dette område. Der er en kæmpe voldgrav og en mur rundt om hele området. Faktisk er muren 8 km lang hele vejen rundt, så området fylder en del i byen.

Det er faktisk ikke det originale palads der står, da man blot har valgt at genopbygge det, så man kunne se hvordan det havde set ud. De er dog ikke særlig gode til at vedligeholde, så det står bare og forfalder.

Dette er en bus, som der kører rigtig mange af rundt i byen. Og de er alle meget fyldte både på toppen og inde i bilen.

Vi var tidligt tilbage på hotellet og der blev tid til at lære at bruge snorkel.

Vores sidste dag i Burma skulle bruges på at slappe af……jeg har lovet Bo, at vi IKKE skal se flere pagoder! Så Bo og Aura blev på hotellet ved poolen og Sabine og jeg tog hen til et sted hvor vi fik rigtig god massage og Sabine vik ordnet negle. Jeg har haft en del problemer med min ryg de sidste 5 dage og det var super dejligt at få løst lidt op i alle muskelspændingerne i ryggen. Frygter lidt flyveturen hjem.

Efter at have spist en del måltider på hotellet besluttede vi os til at gå hen på en nærliggende japansk BBQ restaurant, som havde fået rigtig gode anmeldelser. Sabine vagte sushi, men Bo og jeg grillede noget oksekød (bl.a. Kobe kød) og en tallerken med seafood.

Det var super lækkert og vi besluttede at dette var vores nytårsmiddag, som vi aldrig fik.

Her får vi morgenmad den sidste dag i Burma inden turen nu går til lufthavnen.