Da vi skulle flyve midt på formiddagen kunne vi ikke nå at få morgenmad i Bangkok og måtte vente til lufthavnen

Vi nåede dog lige et foto inden vi hoppede ud i en taxa.

Her er vi lige ankommet til Yangon og venter på vores værtinde, som er over at hente bilen.

Vi havde booket 2 overnatninger på et lille familiejet hotel og i de dage vi var der, var vi de eneste gæster.

Efter ca. 45 minutters kørsel fra lufthavnen ankom vi endelig til hotellet. Og så skulle der tages billeder.

Her forsøger fatter at tage et billede med vores kamera, efter at en anden allerede havde prøvet.

Dette var resultatet. De kunne simpelthen ikke finde ud af at holde knappen nede, til billedet var taget. Vores værtinde er hende til venstre.

Den største seværdighed i Yangon er pagoden Shwedagon. Så det startede vi med at tage ind for at se. Faktisk er det Burma’s største seværdighed.

Inden gik vi dog lige en tur i området, for at finde noget frokost……vi fandt en lille fransk café, som solgte sandwich og kager.

Her ses nogle af de cykler som bliver brugt til at fragte folk og deres varer rundt. I bilen fra lufthavnen talte vi faktisk om, at det var underligt at der ikke var nogen scootere o.l. nogen steder og fandt senere ud af, at det totalt er forbudt i Yangon. Grunden er, at en tidligere præsidents eller højtstående militærmands bil, blev ramt af en knallert og efterfølgende blev det forbudt.

En anden ting vi også lagde mærke til var, at der var højrekørsel, men at de også sidder i højre side af bilen i de fleste biler. Hvorfor ved vi ikke, men mærkeligt er det.

Foran pagoden Shwedagon står en masse fattige og sælger plastikposer, så man har noget at bære sine sko i. Her er en af dem blev træt og har taget sig en rygepause.

Her er vi lige ankommet til området, som er helt fantastisk flot og vi brugte timer på at gå rundt og kigge. Pagoden er ubestridt Burma’s største helligdom og efter sigende også verdens ældste og tillige også stedet, hvor Aung Sang Suu Kyi i 1988 – efter sin hjemvenden fra London – holdt sin berømte tale til det burmesiske folk.

Den er omkring 100 meter høj og beklædt med ca. 4,5 ton guld, 5.000 diamanter og mere end 2.000 rubiner, safirer og topaser.

De fleste buddhistiske drenge i Burma bliver i syvårs alderen, kronraget og aflevert i et kloster, hvor de så er munke for en periode.

Disse munke er dog piger, da også en del piger vælger at gå i kloster. Så vi har også allerede set en del lyserøde “munke”.

Det var dog ikke kun Shwedagon der var en stor seværdighed, da vi var der. Aura var MEGET populær…

Alle ville fotograferes sammen med hende og hun synes det var sjovt at alle var så interesseret i hende. Tror ikke de ser lyse små piger så tit her.

Den første dag synes hun det var sjovt og de fleste var også søde og rare, men dagen efter blev det for meget, når vi gik på gaden. Da alle ville røre ved hende og helst også gerne kysse hende. Så når vi går rundt nu, er hun fuldstændig skærmet af og alle parader er oppe, så ingen kan nå at røre hende.

Ja, vi ville da også gerne fotograferes med hende.

Vi blev der til det blev mørkt, da området også er utrolig smukt, når der kommer lys på.

Ikke langt derfra, fandt vi en restaurant SK hot pot, hvor man får en opdelt gryde ind på bordet, som man så koger de forskellige grøntsager, kød og fisk, som man har været oppe og vælge.

Næste morgen stod vi op til morgenmad. De ville rigtig gerne have serveret burmesisk morgenmad til os, men vi valgte den kedelig version, med brød og æg.

Rundt om Yangon findes en såkaldt cirkelline, hvor man kan køre i tog rundt om byen. Her er vi ved at købe togbilletter til 3 kr. for 3 billetter og turen skulle tage omkring 3 timer.

Inden skulle Aura dog lige tisse og hun fik tisset for første gang på et pedallokum

Vi skulle selvfølgelig også lige handle lidt, så vi var klar til togturen.

Her er vi alle vel kommet ind i toget og har fået en siddeplads.

Der var ellers mange med i starten og pladsen var lidt trang. Især fordi der var en del plastik med toget i store sække……tror de samler det sammen inde i byen og sælger det et eller andet sted.

Efter at have siddet i toget i en time, blev vi dog enige om, at nu havde vi vist alle fået rigeligt med togtursoplevelse og hoppede af på en station. Her står en dame på peronen og fodre duer. Vi har set det en del gange og ved ikke helt hvorfor så mange vælger at fodre dem.

Vi valgte at tage en taxa tilbage til byen og på vejen faldt Aura i søvn.

Så mor måtte bære hende, da vi kom ud.

Vi blev sat af, ved det berømte marked Bogyoke Augn San Market. Det er et 70 år gammelt marked, med over 2000 boder/forretninger. Der bliver solgt alt på dette marked og er meget velbesøgt af de turister, som er i byen.

På markedet fandt vi også en kaffebar, hvor de lavede nogle flotte kopper kaffe.

Vi havde tidligere på dagen hørt om Sule Pagoden, og da den ikke lå langt derfra gik vi derned.

På vejen stødt vi på denne lille familie, som formentlig levede på gaden.

Og her fik jeg lige et snap ind i en butik.

Pagoden var ikke noget at skrive hjem om, så vi gik videre og fik set byen’s City Hall med lys på.

Bagefter tog vi hjem og fandt en restaurant ikke så langt fra hvor vi boede

Det var meget lokalt og de havde god mad.

Dagen blev sluttet af med Ipad hygge hjemme på værelset.

Vores sidste dag i Yangon skulle bruges på en lille gåtur i downtown, så vi tog atter ind til byen og gik turen, som var anvist i Lonely Planet. Det var dog meget varmt og vi havde ikke gået længe, før vi måtte ind et sted og have pitstop.

Aura var blevet sulten, så hun fik serveret mad og vi andre nøjes bare med lidt koldt at drikke.

På vores vej, så vi denne moske. Faktisk ligger der rigtig mange moskeer, kirker, templer og i hvert fald også en enkelt synagode i område. Så selv om der er mange trosretninger i området, så er ca. 90% af befolkningen buddhister i Burma.

Her ses frihedsmonumentet og så var vi vist også færdige med at være turister i Yangon

Aura gad i hvert fald ikke mere og jublede da vi fandt en legeplads. Hun har bare været super sød at rejse med. De første 5 dage har hun klaret super godt. Så nu har vi lovet hende, at de næste par dage, bliver der også tid til at lege.